På Samhällsbyggnadsförvaltningen jobbar vi aktivt med att förbereda Trollhättan för 70 000 invånare till 2030. Vi planerar nya områden, bostäder, hanterar bygglov, kartor, mätning, lantmäteriförrättningar och utvecklar och tar hand om stadens gator, torg, lekplatser och parker. Vi arbetar också för att minska negativ påverkan på människors hälsa och på naturen genom förebyggande insatser och löpande kontroller. Vi är på olika sätt en viktig del av den strategiska samhällsplaneringen i kommunen. Vi arbetar hållbart och med hållbar utveckling i alla led, i alla våra verksamheter. Det gäller ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet där Agenda 2030 med de 17 globala målen pekar ut riktningen. I vårt dagliga arbete har vi mycket kontakt med allmänhet, företag och andra verksamheter, och vi är ofta ute på plats och inspekterar, skriver ner våra bedömningar eller ger råd på telefon.
Vår arbetsplats präglas av öppen kommunikation mellan oss kollegor, där alla medarbetare ges möjlighet att dryfta sina åsikter och bidra till att verksamheten utvecklas. Vi jobbar nära de politiska besluten och påverkar stadens utveckling. Varje medarbetare hos oss har ett stort ansvar för att planera och driva arbetet framåt. Vi är en öppen förvaltning där tillgänglighet och god service är nyckelord, likväl internt som externt. Som medarbetare på förvaltningen ingår du i ett härligt gäng där vi bryr oss om varandra och har kul på jobbet.
Tillsammans bidrar vi till att skapa en hållbar utveckling för Trollhättan och dess invånare, företag och besökare.
Ekonomiassistent
(Klicka för mer information)
Varför har du valt att arbeta som ekonomiassistent?
Jag tycker väldigt mycket om siffor, statistik och att räkna ut saker. Det är härligt att arbeta administrativt och ha kontakt med så mycket olika människor både inom och utanför organisationen för att få ihop mitt arbete, det är ett mycket mer socialt jobb än man kanske kan tänka sig! Att jag arbetar på just Samhällsbyggnad tycker jag är så fantastiskt för när jag promenerar i staden så är det som att jag kan se hela mitt jobb ute i staden och jag blir väldigt stolt över vad vi gör.
Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Att det är så varierande! Jag är anställd som ekonomiassistent men har många andra arbetsuppgifter också att växla mellan vilket gör att det aldrig blir tråkigt. Sen har jag också fantastiska kollegor som gör det extra roligt att jobba!
Hur ser en typisk arbetsdag ut?
Jag skulle inte säga att jag har en typisk dag, eftersom jag har så många arbetsuppgifter så kan dagarna se väldigt olika ut beroende på vad jag måste prioritera just då. Men det är också det jag verkligen gillar!
Vad krävs för att jobba som ekonomiassistent?
Det är viktigt att man har bra servicekänsla eftersom det är mycket kontakt med både kollegor, samarbetspartners och medborgare. Sen måste man verkligen gilla siffror och tycka det är intressant för att man ska kunna sätta sig in i allting och kunna hitta eventuella fel och lösningar.
Hur är det att arbeta i en kommunal verksamhet?
Jag tycker det är jättebra, det är första gången jag gör det och jag trivs otroligt bra! Det är roligt att känna att man är en del av stadens utveckling och få ha kontakt med medborgare och höra deras åsikter på ett helt annat sätt än jag gjort innan.
Utvecklingsledare
(Klicka för mer information)
Varför har du valt att arbeta som utvecklingsledare?
Jag har valt att arbeta som utvecklingsledare på samhällsbyggnadsförvaltningen därför att jag tycker att det offentliga rummet och resan till och från platser är två väldigt viktiga frågor – särskilt när vi är mitt uppe i en pandemi. I min roll får jag möjlighet att engagera mig i frågor som rör hur vi ska planera, bygga och ta hand om vår stad och landsbygd så att den passar framtidens behov. Det tycker jag är väldigt spännande.
Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Det absolut bästa med mitt jobb är att jag får prata, träffa och samarbeta med människor som vill och tar ansvar för att göra den fysiska miljön för oss invånare, föreningar och företag bättre.
Hur ser en typisk arbetsdag ut?
Såklart är alla dagar väldigt olika varandra. En röd tråd är ändå att jag träffar mycket människor, både internt och externt. Vi träffas därför att vi samarbetar med varandra i olika projekt, både små och stora. Jag har lite olika roller i dessa grupper, men ganska ofta går jag in som samordnare/facilitator.
Vad krävs för att jobba som utvecklingsledare?
Just nu arbetar jag en del med att starta och driva projekt/processer som förhoppningsvis ska leda till förbättringar i vår verksamhet och/eller i samhället. Uppdragen har jag fått från politiken eller förvaltningsledningen. Att ha rollen att driva igenom en förändring är ibland tufft, men ofta väldigt roligt. Det krävs nog att du är ganska kreativ och kommunikativ, annars blir det svårt att förklara någonting som ännu inte finns/är. Förutom att trivas i en väldigt samarbetsinriktad roll, är det också bra att orka stå stadigt även om det uppstår osäkerheter och frustrationer.
Hur är det att arbeta i en kommunal verksamhet?
Jag har alltid engagerat mig i samhällsfrågor på ett eller annat sätt. Genom att jobba i kommunen får jag möjlighet att driva och delta i projekt/processer som jag vet bidrar till positiva saker för både mig och alla andra som bor, besöker, verkar och jobbar i Trollhättan.
Planarkitekt
(Klicka för mer information)
Varför har du valt att arbeta som planarkitekt?
Ända sedan jag var liten har jag varit intresserad av det jag nu arbetar med. På den tiden handlade det om att bygga med Lego eller bygga vägar och hus i sandlådan, till att senare handla om att spela spel som Sim City. Den röda tråden är ett intresse för stads- och samhällsbyggnadsfrågor som jag i och med min yrkesroll nu har möjligheten att arbeta med ”på riktigt”. Efter gymnasiet visst jag inte vad jag ville studera vidare till men när jag av min pappa blev tipsad om utbildningen i fysisk planering vid Blekinge Tekniska Högskola visste jag ganska snabbt att jag hittat rätt.
Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Variationen av arbetsuppgifter, inget projekt är det andra likt samt att vi har möjligheten att arbeta i både den lilla och stora skalan. I detaljplaneprojekt tittar vi en specifik plats förutsättningar och hur den eventuellt kan bebyggas med exempelvis bostäder. I strategiska projekt ser vi till den större skalan och funderar i bredare drag kring hur staden och kommunen kan utvecklas.
Hur ser en typisk arbetsdag ut?
Mycket tid spenderas vid skrivbordet, framför datorn, varvat med möten och avstämningar i olika projekt. Arbetet är fritt och du väljer oftast själv hur du vill lägga upp din arbetsdag. En arbetsdag kan även innehålla platsbesök/inventering av ett planområde eller ett samrådsmöte med allmänheten för en detaljplan.
Vad krävs för att jobba som planarkitekt?
Du behöver vara bra på att se helheten samtidigt som du har både allmänna och privata intressen att ta hänsyn till. Ofta handlar det om att söka svar på ett antal frågeställningar för att komma fram med ett bra planförslag som uppfyller de lagar och förordningar vi har att förhålla oss till.
Hur är det att arbeta i en kommunal verksamhet?
Att arbeta på en kommun är roligt för att vi är många som tillsammans arbetar för att utveckla vår kommun. Många olika kompetenser och arbetsområden gör att vi kompletterar varandra bra och det finns oftast någon som har svar eller bra synpunkter på en fråga.
Vi är öppna
Vi tror på att dela med oss både internt och externt. Alla är välkomna att bidra och komma med idéer.
Vi bryr oss om varandra
Här visar vi omtanke på riktigt. Vi vill att alla ska trivas på jobbet och känna gemenskap.
Vi har kul
Glädje skapar handlingskraft. Genom att skratta tillsammans på jobbet presterar vi bättre.
Trollhättans Stad,
Trollhättan
Sista ansökningsdatum 2024-10-11
Trollhättans Stad,
Trollhättan
Sista ansökningsdatum 2024-09-30
Trollhättans Stad,
Trollhättan
Sista ansökningsdatum 2024-09-20
Trollhättans Stad
Personalkontoret
Gärdhemsvägen 9
461 83 Trollhättan
0520 - 49 50 00
trollhattans.stad@trollhattan.se
www.trollhattan.se